Jablečné křížaly v biokvalitě. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví a také výborný čaj.
Využití:
- pochoutka - samotné chutnají sušené křížaly výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - sušená jablka jsou chutná jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - kroužky můžete obalit třeba v čokoládě
- Muzika - tento vánoční recept najdete v časopise Dobroty zima 2012-13 na str. 13
- čaj - 30 minut vařte křížaly, skořici, citronovou kůru a poté ještě deset minut louhujte, nakonec čaj přeceďte a slaďte medem
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete jablka na 15 minut před použitím namočit do teplé vody.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 071 kJ / 255 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 57,0 g
z toho cukry: 55,5 g
Bílkoviny: 1,4 g
Sůl: 0,03 g
Složení
Sušená loupaná jablka*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
- Legislativní zařazení Zpracované ovoce - sušené.
- Zemědělská produkce Česká republika
U
zboží na váhu cena nezahrnuje vratnou zálohu 15,- za recy - sklenici /
sáček
" Za každou objednávku nad 1000,- za vás v roce 2020 zasadíme
strom v ČR prostřednictvím organizace Home For Trees "