Jáhly BIO 100g

"Na slano i na sladko" 


V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. 

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky a jsou velmi chutné a přirozeně bezlepkové

Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. 

Jáhly je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.


Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout.  


  • kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
  • rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
  • placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
  • nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
  • slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
  • knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických


Cena nezahrnuje vratnou zálohu 15,- za recy - sklenici / sáček. 

Za každou objednávku nad 1000,- za vás v roce 2020 zasadíme strom v ČR prostřednictvím organizace Home For Trees.

9,50 Kč