Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí, bohaté na nenasycené mastné kyseliny, na vitaminy B1, B2, na kyselinu pantotenovou a na minerály, jako např. hořčík, draslík, železo a fosfor.
Kešu se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Skutečnost, že se pěstují jen v oblastech s tropickým podnebím, zvyšuje nejen jejich atraktivnost, ale i cenu. Jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku (maso, mléko a vejce jsou naopak na tento minerál velmi chudé). Hořčík se zapojuje do množství metabolických procesů, ale především do přenosu nervových impulsů. Jeho nedostatek zapříčiňuje nervozitu a podrážděnost, dokonce křeče a záchvaty. Vzhledem k výše uvedeným vlastnostem se konzumace kešu doporučuje v případech nervozity, podrážděnosti, deprese, slabosti a abnormální únavy; ukřečí v dutých orgánech: tlusté střevo (podrážděná střeva), děloha (bolestivá menstruace) nebo koronární tepny (angina pectoris).
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 537 kJ / 604 kcal
Tuky: 45,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 9,1 g
Sacharidy: 33,0 g
z toho cukry: 5,9 g
Bílkoviny: 15,0 g
Sůl: 0,03 g
Složení
Kešu OŘECHY. Může obsahovat stopy lepku, arašíd, ostatních skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.
Alergeny
Skořápkové plody
Skladování
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
- Legislativní zařazení Suché skořápkové plody - kešu
- Země původu Vietnam
U
zboží na váhu cena nezahrnuje vratnou zálohu 15,- za recy - sklenici /
sáček
" Za každou objednávku nad 1000,- za vás v roce 2020 zasadíme
strom v ČR prostřednictvím organizace Home For Trees "