Mouka rýžová BIO 100g

při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky (kukuřičná či pohanková),

je dobrým zahušťovadlem, zvyšuje objem a pojivost směsí.

Často se využívá k přípravě sladkých nepečených dezertů.

Rýžová mouka je přirozeně bezlepková. Má široké využití v kuchyni samotná, ale i v kombinaci s dalšími typy mouky. Je velmi dobrým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí. 

Využití:

  • pečivo - chleba nebo cukroví, namíchejte ve svém klasickém receptu běžnou mouku s rýžovou
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy výborně zahušťovat, pokrmům dodá krásně mléčnou barvu - na 4 porce polévky nebo omáčky použijte cca 4 lžíce rýžové mouky
  • knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

Rýžová mouka se vyrábí mletím rýže. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která je jednou z nejpoužívanějších potravin na světě.

Rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků. Některé bezlepkové směsi špatně drží při sobě, což snadno můžete napravit přidáním rýžové mouky.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Rýže*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení  Mlýnský obilný výrobek - rýžová mouka.
  • Zemědělská produkce  Itálie

U zboží na váhu cena nezahrnuje vratnou zálohu 15,- za recy - sklenici / sáček

" Za každou objednávku nad 1000,- za vás v roce 2020 zasadíme strom v ČR prostřednictvím organizace Home For Trees "

Zvolte si variantu:

Cena od 13,00 Kč